Topaloviću derbi: Određena službena lica za prvo kolo Premijer lige

Počinje nova sezona

Topaloviću derbi: Određena službena lica za prvo kolo Premijer lige

A. Čaušević

Nova sezona Premijer lige BiH počet će za vikend. Prvo kolo nudi nekoliko zanimljivih duela, a derbi će se igrati na Grbavici gdje će Željezničar dočekati Velež. 

Susret velikih rivala igrat će se u terminu od 20:30, a utakmicu će suditi Sabrija Topalović iz Zenice. Asistirat će mu Mizra Demir (Kakanj) te Arnel Novalić (Doboj Istok), a za četvrtog arbitra je izabran Elvis Mujić iz Banovića.

Inače, nova sezona će započeti utakmicom na tušnju između Slobode i Radnika. Susret na Tušnju igra se u subotu od 17:30 i sudit će ga Dragan Petrović iz Banja Luke.

Prvog dana vikenda još će igrati Borac i Mladost. Za glavnog arbitra duela na Gradskom stadionu u Banjaluci od 18 sati je delegiran Frano Jelić iz Širokog Brijega, dok će meč Zrinjski - Olimpik (subota, 20 sati) suditi Luka Bilbija iz Prijedora.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U nedjelju će Krupa od 17:30 biti domaćin Sarajevu. Pravdu na meču povratnika i aktuelnog prvaka će dijeliti Mateo Musa iz Čitluka.

Prva runda nove sezone će biti zatvorena duelom na Pecari između Širokog Brijega i Tuzla Cityja. Nedjeljni duel koji počinje u 20 sati će suditi Haris Kaljanac iz Sarajeva.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Strašno......! Jeli ovo onaj Sabrija što prošle godine nije svirao cist penal za Tuzla CIty na krmetnjaku, svi ga živi ismijavali, pa čak i u željani. Zaista smješno....., umjesto da dobije zabranu, odmah ga staviše da narednu utakmicu svira željani. Eeeeeee, nije ni pocelo a dugogodišnji favorit NSBIH vec dobija vjetar u ledja.
7 6
hzsg
Jedna poruka Veležu, pored ovakvog sudije, i zadnju nadu ostavite u Mostaru, iako ste igrački, organizacijski u ovom momentu iznad malog plavog kluba. Volio bih da grješim, i da se Sabrija promjenio, ali slabe su šanse.
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije