Šolbić: U srijedu nastavljamo s treninzima, sigurno ćemo igrati generalku protiv Veleža
Šolbić se kao i ostali dio ekipe osjeća veoma dobro, te bi prema najavama u srijedu trebali krenuti ponovo sa zajedničkim treninzima

Šef stručnog štaba Mladosti Doboj Kakanj za SportSport.ba

Šolbić: U srijedu nastavljamo s treninzima, sigurno ćemo igrati generalku protiv Veleža

Dino Kurbegović

Situacija u FK Mladosti iz Doboja kod Kaknja se polako vraća u normalu. Nakon što je kod 21 osobe u klubu potvrđen slučaj koronavirusa, stvari se sigurno vraćaju na mjesto, te su svi zaraženi dobro i bez simptoma.

Grupa igrača koja je zaražena, uključujući direktora i šefa struke kluba nalazi se na Ponijerima kod Kaknja, gdje su u samoizolaciji, ali treniraju, dok je druga grupa u Kaknju, sa kojom radi pomoćni trener Elvedin Beganović.

Kontaktirali smo danas i šefa struke Fahrudina Šolbića, koji je i sam zaražen koronavirusom, ali na svu sreću kao i kod ostalih zaraženih, zdravstveno stanje je stabilno i uskoro će svi biti skupa zajedno na treninzima.

"Moram istaći da se ja kao najstariji od svih osjećam veoma dobro, općenito atmosfera u klubu je na visokom nivou, ova nas je korona dodatno zbližila. Naravno da je veliki hendikep to što smo propustili veći dio priprema, te odigravanje utakmica, ali ne treba to da bude alibi. Kako stvari stoje, a kada je u pitanju na trenutnu situaciju u srijedu bi trebali da ponovo svi zajedno treniramo, odnosno svi zaraženi su oporavljeni, ovih dana se vrši ponovo testiranje i mislim da ćemo u srijedu nakon 15-tak dana ponovo imati cijeli tim na okupu na treningu", ističe Šolbić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

To znači da ćete u subotu igrati generalku protiv Veleža

"Da u srijedu bi trebali da počnemo zajedno trenirati, a u subotu ćemo u Mostaru igrati protiv Veleža. Postoji mogućnost da odigramo nakon Veleža još jednu utakmicu, samo još ne znamo ko će biti protivnik. Kada je u pitanju igrački kadar, još smo u potrazi za golmanom i desnim bekom, te bi sa njihovim angažmanom kompletirali roster za narednu sezonu. Sigurno da smo u zaostatku za ostalim klubovima u Premijer ligi, ali mi smo časno i pošteno odradili ovo oko korona virusa, svi su javno znali i naš klub je radio sve po medicinskim uputama. Bez obzira na sve probleme, uvjeren sam da ćemo spremno dočekati početak lige i da ćemo već u prvom meču pokazati svoje kvalitete", kazao je za SportSport.ba Fahrudin Šolbić.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MLADOST
Hajde nek se napokon i to završilo sa j.benom koronom, s*****la nas je totalno.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi