Soldo: Raduje nas odgoda, ne treba robovati kalendaru

Generalni sekretar Širokog Brijega

Soldo: Raduje nas odgoda, ne treba robovati kalendaru

Na stadionu Pecara se u nedjelju trebao odigrati derbi 17. kola između Širokog Brijega i Željezničara, ali će se zbog odluke Takmičarske komisije N/FSBiH sve utakmice narednog kola biti odgođene, tačnije pomjerene za samo sedam dana.

Zanimalo nas je kakvo je stanje u gradu u kojem se za vikend trebao odigrati derbi kola.

"Nevrijeme, katastrofa...bura nanosi snijeg", rekao nam je na početku razgovora Dragan Soldo, generalni sekretar kluba sa Pecare koristeći se vješto meteorološkim terminima.

"Mislim da nema smisla igrati po ovakvim vremenskim uslovima. Treba misliti na zdravlje igrača, a svakako je ova odluka ispravna. Ne trebamo robovati kalendarima kada za to nema potrebe. Nas u Širokom Brijegu posebno raduje činjenica da je kolo odgođeno jer prihodi od utakmice sa Željom idu u humanitarne svrhe za djecu sa posebnim potrebama", dodao je Soldo.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti