Solidan učinak Sinanovića u porazu Valladolida

ACB liga

Solidan učinak Sinanovića u porazu Valladolida

Midhat Šljivak

Košarkaši Valladolida poraženi su večeras na gostovanju kod Fuenlabrade rezultatom 84:74, a za goste je veoma dobru partiju pružio Nedžad Sinanović

Fuenlabarada je kontrolisala ovaj susret od prve do posljednje minute. Nakon prve četvrtine imali su 11 poena prednosti 26:15, da bi se na poluvrijeme otišlo sa plus 10 za domaće 40:30. U nastavku susreta Fuenlabrada je održavala svoje vodstvo. Nisu dopustili Valladolidu da ugrozi njihovu prednost, a na kraju su sasvim zasluženo slavili pobjedu od 10 poena prednosti.

Nedžad Sinanović je u ovom susretu ubacio 11 poena, te je imao četiri skoka. Domaći tim je do pobjede predvodio Robert Kurz sa 19 poena.

U ostalim susretima Barcelona je savladala Cajasol  91:72, Caja Laboral je savladala Lagun Aro 88:80, dok je Valencia bila bolja od Gran Canarie 68:56.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.