Solidan učinak Stipanovića u porazu Trabzona

TBL liga

Solidan učinak Stipanovića u porazu Trabzona

Midhat Šljivak

Košarkaši Trabzonspora poraženi su danas od Galatasaraya 87:81 u 11. kolu turske TBL lige, a solidnu partiju u poraženom sastavu je pružio Andrija Stipanović.

Galata je u ovaj susret ušla kao veliki favorit, ali se Trabzon do kraja nije predavao. Nakon plus šest za Galatasaray u prvoj dionici (24:18), Trabzon je u drugoj naprosto eksplodirao. Dobili su ovaj dio igre 30:17, te su na odmor otišli sa sedam poena prednosti 48:41.

Nastavak susreta donosi bolju igru favorizovane Galate. Nakon 30 minuta igre su uspjeli izjednačiti rezultat 66:66, da bi u posljednjoj dionici ipak stigli do pobjede, koja je sasvim zaslužena.

Andrija Stipanović je za Trabzon igrao samo 11 minuta, ali je za to vrijeme na parketu ubacio šest poena, te je imao četiri skoka. Kirk Penney je ubacio 23 poena za Trabzon, dok je Ender Arslan ubacio 19 poena za Galatsaray.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti