Solkjaeru 250 miliona za pojačanja: Prve mete tinejdžeri koji su zaludjeli Evropu
Foto: Unsplash

Na Old Traffordu neće štedjeti

Solkjaeru 250 miliona za pojačanja: Prve mete tinejdžeri koji su zaludjeli Evropu

S. Bošković

Manchester Unitedu ove sezone u Premier ligi ne cvjetaju ruže.

Nakon pobjeda nad Manchester Cityjem i Tottenhamom fudbaleri Ole Gunnara Solskjaera vratili su se starim navikama i na domaćem terenu remizirali s Evertonom rezultatom 1:1.

Ipak, uprava tima s Old Trafforda ima potpuno povjerenje u norveškog stručnjaka, te će mu odobriti transfer budžet u iznosu od 250 miliona funti kako bi vratio United na staze stare slave.

Prema pisanju britanskih medija Solskjaer će željeti da u tim dovede igrače koji odmah mogu da zaigraju za prvi tim, te da naprave razliku na terenu.

Kao dva najveća pojačanja u narednom periodu za United ističu se Jadon Sancho, te Erling Haaland.

Njih dvojica se uklapaju u trenersku filozofiju norveškog stručnjaku koji želi da u početni tim stavlja veoma mlade igrače, a to se vidi u prilikama koje dobiva Mason Greenwood.

"Pojačat ćemo se. Dovesti ćemo startere u ovaj tim, moramo. Nedostaju nam jedna ili dva igrača, ali ne moramo ih dovesti sad na zimu. Možemo i na ljeto", rekao je strateg Uniteda. 

U petak je Solskjaer odletio u Salzburg kako bi pokušao približiti Haalanda svom klubu. Ovakav potez nastao je nakon što su se pojavile glasine da se mladi i sjajni Norvežanin sastao s predstavnicima Borussije Dortmund, te RB Leipziga.

S devetnaestogodišnjim napadačem Solskjaer ima odlične odnose, s obzirom na to da ga je trenirao u Moldeu, a Haaland je trenutno najtraženiji fudbaler Evrope. Ove sezone je za Salzburg postigao 28 golova u 22 utakmice.

Igračev otac, bivši veznjak Manchester Cityja i Leedsa Alf - Inge Haaland je u četvrtak norveškim novinama VG rekao sljedeće: "Nadam se da razumijete da u ovom trenutku ne mogu komentirati glasine koje se trenutno pojavljuju".

S druge strane, Jadon Sancho je jedan od najtraženijih igrača Evrope i želja mnogih elitnih timova.

Sancho je u Dortmund stigao u augustu 2017. godine iz Manchester Cityja, prije nego što je uopšte odigrao seniorski meč u karijeri.

Taj hrabri potez se 19-godišnjem fudbaleru sjajno isplatio. Vrlo brzo je pronašao svoje mjesto u timu Borussije, a ubrzo i u reprezentaciji Engleske.

Dortmund se polako priprema za odlazak svoje mlade zvijezde i već su u potrazi za njegovom zamjenom. S druge strane, za Sancha su veliki interes pokazali Liverpool, Real Madrid i Barcelona, kao i Manchester United.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jasno je da svi ovi klubovi u mladom Sanchu vide dugoročno rješenje u vrhu napada.

Što se samog Uniteda tiče, prioritet je dovođenje napadača i dva veznjaka u naredna dva prijelazna roka, no sigurno je da će se za kvalitetne igrače i morati posegnuti duboko u klupsku kasu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi