Solskjaer na današnjoj press konferenciji vjerovatno potvrdio odlazak kapitena

Valencia će napustiti United

Solskjaer na današnjoj press konferenciji vjerovatno potvrdio odlazak kapitena

Norveški trener i šef stručnog štaba Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer na današnjoj press konferenciji je vjerovatno potvrdio da će Antonio Valencia napustiti klub na kraju ove sezone.

Ekvadorac ima važeći ugovor sa klubom do ovog ljeta, a obzirom da ima velikih problema sa povredama te je odigrao samo šet mečeva ove sezone, jasno je da je došlo vrijeme za rastanak.

Iako je Antonio već nekoliko posljednjih godina kapiten kluba, za njega nakon ove sezone vjerovatno neće biti mjesta u Unitedu. To je potvrdio i Solskjaer.

"Antonio još uvijek nije 100 posto spreman. Još uvijek radi naporno kako bi s vratio na teren. Imao je fantastičnu karijeru ovdje u Unitedu i Engleskoj".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"On je jedan od pobjednika Premier lige, ali nisam siguran da će ovdje biti i naredne sezone. To zavisi od toga da li će se u narednim mjesecima vratiti na teren, ali on je kapiten, veliki dužnik ovog kluba i volio bih ga vidjeti na terenu do kraja sezone da vidim šta može", kaže Solskjaer.

Inače, Valencia je u United stigao na ljeto 2009. godine, a prije toga je između ostalog igrao za Wigan i Villarreal.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi