Solskjaer: Nismo bili sr**e - izvinjavam se, ali to jednostavno nije tako

Trener Uniteda se ponovo osvrnuo na poraz od Arsenala

Solskjaer: Nismo bili sr**e - izvinjavam se, ali to jednostavno nije tako

Arsenal je prošlog vikenda prekinuo sjajnu seriju Manchester Uniteda u Premier ligi, sa Ole Gunnarom Solskjaerom na kormilu ekipe.

Slavili su Topnici sa 2:0, ali ovaj poraz je već iza Uniteda kojeg sutra očekuje novi važan izazov - utakmica četvrtfinala FA Kupa protiv Wolverhamptona na Molineuxu.

Kvota na Manchester United protiv Wolverhamptona je odlična, pa ukoliko vjerujete u Solskjaera i Crvene đavole možete dobro zaraditi. Naravno, u slučaju da pobijede. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za duel četvrtfinala FA Kupa!

Ipak, i u najavi ove utakmice trener Uniteda Ole Gunnar Solskjaer nije mogao izbjeći pitanja o porazu od Arsenala.

"Uvijek vam se sudi na osnovu rezultata, ali mi smo odigrali dobru utakmicu. Znali smo igrati puno gore i pobijediti, to je čudna stvar u fudbalu kada ste trener... Možete ostvariti rezultat po strani i reći da ste pružili dobru partiju, ali da niste dobilo ono što ste zaslužili", izjavio je Solskjaer.

"Ponekad možete reći i da je izvedba bila loša, ali ako ste pobijedili - sretni ste. Bilo je to tako čudno, ta utakmica sa Arsenalom. Bili smo jako razočarani rezultatom, to boli više od svega... Ali nije da smo se osvrnuli na našu igru i rekli: Bili smo sr**e. Izvinit ćete mi, ali tako je. Ako ćemo iskreno, nismo bili loši, igrali smo dobro", nastavio je Solskjaer.

Četvrtfinale FA Kupa protiv Wovlesa je odlična prilika da se United vrati na pobjedničke staze, a Solskjaer je istakao da je njegova ekipa ušla u ključnu fazu sezone u kojoj se bori i za Top 4 u PL i igra četvrtfinale Lige prvaka.

"Napravili smo dobar posao, naravno. Dali smo sebi šansu da budmo mađu četiri prvoplasirane ekipe. U četvrtfinalima smo FA Kupa i Lige prvaka... Ide nam dobro, ali pritisak se povećava u aprilu i maju, pa se moramo potpuno fokusirati... Sada je stvar u osvajanju trofeja i korištenju potencijala ekipe. Uvijek smo to radili u aprilu i maju", istakao je Solskjaer, pa se osvrnuo na narednog protivnika, Wolverhampton:

"Prošle sezone su impresionirali načinom na koji su prošli kroz Championship... Bili su uvjerljivi, imali su čist put do PL, a onda nisu dovodili igrače iz Championshipa. Doveli su igrače iznad nivao Championshipa i to se vidi, sedmi su u ligi... Vjeruju svom načinu igre, prošle sedmice su bili fantastični u defanzivi protiv Chelseaja, ali kući pritisnu protivnika".

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SakeArsenal
Gazija
0 2
mesut10
Jel vam Mozzart sponzor, ne razumijem?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi