Solskjaer potvrdio, Crveni đavoli kreću po napadača

Ko će biti spas za United?

Solskjaer potvrdio, Crveni đavoli kreću po napadača

Manchester United ne ide ni na otvaranju sezone 2019/2020. Ljetos je konačno pojačana zadnja linija, stigao je skupocjeni Harry Maguire, ali sada nema ko da daje golove.

Old Trafford su na zadnjem prelaznom roku napustili Romelu Lukaku i Alexis Sanchez, ali United nije dovodio zamjene - posebno se to odnosi na korpulentnog Belgijanca.

Vjerovatno su Solskjaer i družina odlučili ulogu "devetke" dodijeliti Marcusu Rashfordu, ali nisu računali na povrede. Povrijedio se i Rashford, povrijeđen je i Martial.

Međutim, vrlo brzo se shvatilo da Marcus Rashford, uz sav svoj talenat, ni zdrav neće moći moći po sezoni davati broj golova koji bi se očekivao od klasičnog centarfora (što on nije), a Crveni đavoli su u međuvremenu u ofanzivi postali ovisni o mladom Daniala Jamesa koji je stigao iz Swanseaja i koji tek treba izrasti u velikog igrača.

Zbog toga je jasno da United mora što prije krenuti po napadača, a da će se to desiti potvrdio je i trener Ole Gunnar Solskjaer.

"Naravno, kada smo pustili Alexisa i Lukakua da idu, ne morate biti atomski fizičar da shvatite da ćemo sljedećom prilikom pokušati dovesti napadača... Bilo je vrijeme da Lukaku ide, i on to zna. Nije želio biti tu, a kakva je svrha imati igrače koji ne žele biti tu?", rekao je Solskjaer na press konferencij pred duel sa Arsenalom, pa nastavio:

"Tražimo kreativnost i golove, ali potencijalna pojačanja moraju biti prava za nas... Bilo je dostupnih napadača, ali to nisu bili oni koje smo željeli. Ljetos nismo mogli dovesti one koje smo željeli. Nema svrhe dovoditi igrače za koje niste sigurni 100% da će biti pojačanja... Kada dovodite igrače, potrebni su vam oni pravi, oni koji će ovdje ostati dugo. Moramo razmišljati na duge staze".

Iako je Solskjaer na presici govorio o durogočnim rješenjima, igračima koji će ostati na Old Traffordu dugi niz godina, za sada se United povezuje ponajviše sa iskusnim Mandžukićem, u čijim nogama je vjerovatno ostalo još par godina vrhunskog fudbala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

33-godišnji Mario Mandžukić je izgubio mjesto u prvoj postavi Juvenutsa, odbio je ponudu iz Katara i ponovo se počeo povezivati sa Manchester Unitedom. Možda, međutim, iskusni hrvatski napadač bude privremeno rješenje za Solskjaerove muke.

Inače, Manchester United večeras (21:00) na Old Traffordu dočekuje Arsenal u okviru 7. kola Premiershipa. Pogledajte kvote kladionice MOZZART za derbi na Old Traffordu!

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE