Solskjaer potvrdio da Alexis najvjerovatnije napušta Manchester United

Na izlaznim vratima kluba

Solskjaer potvrdio da Alexis najvjerovatnije napušta Manchester United

E. Čaušević

Čileanski fudbaler Alexis Sanchez nalazi se na izlaznim vratima Manchester Uniteda.

Alexis je na Old Trafford stigao početkom 2018. godine iz Arsenala kao veliko pojačanje, ali je u potpunosti zakazao. Čileanac je postao jedan od najplaćenijih igrača u Engleskoj, no odigrao je nešto manje od 50 utakmica i dao je svega pet golova.

Jasno je da u Unitedu žele da se riješe Alexisa čime bi itekako olakšali budžet s obzirom da on sedmično zarađuje oko 500.000 funti. Već neko vrijeme špekuliše se da Alexis ide Inter na posudbu, a navodno danas bi već trebao put Milana na ljekarske preglede.

Da će Alexis najvjerovatnije napustiti Crvene đavole potvrdio je sinoć i trener ovog tima Ole Gunnar Solskjaer.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Do kraja prelaznog roka ima još nekoliko sedmica i postoji šansa da Alexis napusti klub. Postoje klubovi koji su pokazali interes za njega i vidjet ćemo šta će se desiti na kraju. On je još naš igrač, ali je sve otvoreno", rekao je Solskjaer.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi