Son pojasnio zašto je toliko plakao nakon poraza od Meksika

Nije baš zbog vojnog roka

Son pojasnio zašto je toliko plakao nakon poraza od Meksika

Edmir Škorić

Tottenhamov nogometaš i reprezentativac Južne Koreje, Son Heung-min, tvrdi da nije plakao nakon Mesksika zbog potencijalnog odlaska u vojsku.

Son je u suzama bio nakon drugog poraza na Svjetskom prvenstvu, ali ispostavilo se da Južna Koreja još može do osmine finala, a za to joj treba pravo čudo kao npr. pobjeda s dva i više golova razlike protiv Njemačke.

Dakle, skoro da nema šansi, ali Son nije otpisao mogućnost da on i saigrači prođu dalje.

"Svjetsko prvenstvo još nije završeno. Postoji promil šanse, ali dok je nade nećemo odustati. Njemačka je mnogo jača od nas, ali lopta je okrugla. Vjerujem da možemo učiniti sve ako dovoljno želimo i vjerujemo", kazao je Son.

A zašto je u stvari plakao protiv Meksika?

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Velika je čast biti na Svjetskom prvenstvu i predstavljati svoju zemlju. Ovo je posebna pozornica, a ja predstavljam korejski narod i nisam želio da izgubim. Bio sam jako tužan i svima nam je bilo žao. Plakao sam jer sam tužan što smo izgubili, što smo na pragu ispadanja", rekao je Son.

Pravilo u Južnoj Koreji je da sve osobe moraju odslužiti vojsku dvije godine do 28. godine, a Son trenutno ima 26 godina. Vjerovatno neće biti pošteđen obaveza prema vojsci, ali ne razmišlja trenutno o tome. A možda je zapravo t o razlog njegovih suza nakon Meksika?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti