Son zbog fudbala propustio vojni rok, a mogao bi i vlastitu svadbu

Posvećen fudbalu

Son zbog fudbala propustio vojni rok, a mogao bi i vlastitu svadbu

E. Škorić

Son Heung-min, veseli ofanzivac Tottenhama i Južne Koreje, dao je zanimljivu izjavu za Guardina.

Son je jako bitna figura u igri Tottenhama i generalno tvrdi da mu dobro ide jer mu je fudbal godinama na prvom mjestu.

Zanimljivo, igrač koji je svojevremeno propuštao vojne rokove Južne Koreje jer je igrao na visokom nivou, smatra da je žena, odnosno porodica sada na drugom mjestu, te će o tome razmišljati tek kada završi karijeru. Ako ne bude kasno?

"Otac mi je ovo rekao jednom i slažem se potpuno sa njim. Kada ste oženjeni broj jedan postaje porodica, žena i djeca pa tek onda fudbal. Želim da dok igram na visokom nivou moje prvo mjesto ostane fudbal. Kada se povučem ili napunim 33, 34 godina tada ću razmišljati o zasnivanju porodice", izjavio je Son i dodatno oduševio sve u Tottenhamu.

Njegov otac je bio profesionalkni fudbaler, a smatra da je sada najzaslužniji što danas u njegovim igrama uživa kompletan svijet.

"Bio je veoma strog trener, ali to me je dovelo do ovoga. Davao nam je žongliramo loptu četiri sata neprekidno! Poslije tri sta bih vidio tri lopte. Bio sam toliko umoran a on bi bio ljut. Mislim da nam je to omiljena priča kada se svi okupimo zajedno. Četiri sata lopta da ne padne, prilično teško zar ne?", opisao je Son jednu od neobičnih metoda rada njegovog oca.

Son je prije Tottenhama igrao za Bayer Leverkusen i HSV u Njemačkoj, a kako stvari stoje, ne planira uskoro da napusti Englesku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti