Borussia dominirala na terenu, ali je Harry Kane golom donio Tottenhamu pobjedu
Harry Kane je bio strijelac jedinog gola na utakmici u 49 minuti

Klub iz Premier lige zasluženo ide dalje

Borussia dominirala na terenu, ali je Harry Kane golom donio Tottenhamu pobjedu

S. Pašalić

Borussia Dortmund je na svom terenu ugostila Tottenham u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka i upisala poraz od 1:0.

Dortmund je od prve minute krenuo sa napadima u nadi da stigne veliku prednost Tottenhama od 3:0 iz prve utakmice. Iako su domaći nogometaši stvorili nekoliko izglednih prilika ipak nisu uspjeli postići gol pa je prvo poluvrijeme završeno rezultatom 0:0.

Već na samom početku drugog poluvremena u 49 minuti Harry Kane je šokirao domaće navijače i doveo Tottenham u vodstvo od 1:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nakon toga je Borussia pokušavala postići bar utješni gol, a najbolju priliku je imao Christian Pulisic u 76 minuti, ali je lopta koju je uputio glavom otišla malo iznad prečke.

Imali su igrači Dortmunda još nekoliko prilika za gol do kraja utakmice, ali je na kraju završilo 1:0 za Tottenham.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi