Sona pobjeda dijeli od izbjegavanja vojnog roka
(Foto: EPA)

Južna Koreja u finalu Azijskih igara

Sona pobjeda dijeli od izbjegavanja vojnog roka

M. Šljivak

Fudbaler Tottenhama Heung-Min Son nalazi se na korak od poštede služenja vojnog roka u Južnoj Koreji.

Son je predvodnik reprezentacije Koreje na Azijskim igrama, a nakon današnje polufinalne utakmice i pobjede nad Vijetnamom, nalazi se na korak od poštede od služenja vojnog roka.

Prema jasnim korejskim zakonima, svaki muškarac mora provesti određeni dio života u vojsci. Kako zvijezda Spursa zbog karijere do sada to nije učinila za izbjegavanje vojnog roka potreban mu je sportski uspjeh njegove zemlje

On će biti pošteđen ako odvede Koreju do zlata na Azijskim igrama ili da selekcija završi na podijumu na Olimpijskim igrama i sada je Son jako blizu cilja.

Ipak, za to mu je potrebna još jedna pobjeda, a Koreja u finalu čeka pobjednika duela Japan - UAE.

Top Komentari

jack10
hhhhh
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti