Sona samo zlato na Azijskim igrama spašava od vojske!

Motiv mu je veći nego ikada

Sona samo zlato na Azijskim igrama spašava od vojske!

Mnogo puta se pričalo o tome da će sjajni fudbaler Tottenhama Son Heung-min morati da prekine svoju karijeru kako bi služio vojsku u svojoj domovini Južnoj Koreji. I, ta priča uopšte nije neistinita.

Prema zakonu, svaki muškarac u Južnoj Koreji mora služiti vojsku do svoje 27. godine, a Son je 8. jula proslavio 26. rođendan. Son ima još godinu dana 'strepnje' od služenja vojnog roka, kojeg može izbjeći samo pod jednim uslovom.

Son trenutno učestvuje na Azijskim igrama, gdje je sa svojom Korejom stigao do četvrtfinala. U osmini finala, Koreja je sa 2:0 bila bolja od Irana i tri je utakmice dijele od osvajanja zlata.

Također, tri utakmice dijele Sona od izbjegavanja odlaska u vojsku jer će fudbaleri Koreje, u slučaju osvajanja zlatne medalje, dobiti izuzeće i biti oslobođeni služenja vojnog roka.

Ako ne uspije osvojiti prvo mjesto sa svojom reprezentacijom, Son će u narednih godinu dana morati da ide u vojsku, što znači da će morati prekinuti karijeru na nekih dvadesetak mjeseci koliko traje obuka.

Bila bi to velika šteta za sjajnog napadača koji u posljednje vrijeme igra u velikoj formi, a i pitanje je kako bi se na Sona odrazio tako dug period neigranja.

Top Komentari

RD187
De jos koji put objavite
14 0
Babo
Hvala,doviđenja i prijatno.....po kratkom postupku!!!
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti