Son ima još jednu šansu da izbjegne odlazak u vojsku

Može li izbjeći vojni rok?

Son ima još jednu šansu da izbjegne odlazak u vojsku

E. Škorić

Son Heung-min mora da pronađe način kako da izbjegne vojsku, koja je u Južnoj Koreji obavezna čak i za tako poznate ličnosti.

Son je nedavno potpisao bogati ugovor s Tottenhamom u kojem igra jako dobro, ali pitanje je može li da se spasi obaveznog odlaska u vojsku.

Njega čeka dvogodišnji vojni rok, pa i pored toga što je s Južnom Korejom pobijedio Njemačku na Mundijalu u Rusiji. Ni to, dakle, nije dovoljno da izbjegne neugodni scenarij, ali ostala mu je tek jedina šansa da pokuša da se izvuče.

Šta mora da napravi? Naime, ostaje mu nada da će osvojiti Azijske igre koje počinju 18. avgusta i ako bude zlato, vjerovatno će on i njegovi saigrači iz reprezentacije biti pomilovani, a u suprotnom mora da dvije godine ostavi Tottenhamov dres i umjesto 95.000 eura sedmično dobivat će tek 240 eura u vojsci.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pitanje je može li se Son nositi s tolikim pritiskom, a odlazak u vojsku uveliko bi mu uništio igračku karijeru, koja je zaista jako uspješna.

Dvadesetšestogodišnji krilni napadač je u Tottenhamu od 2015. godine, a prethodno je nastupao za HSV i Bayer Leverkusen. U dresu nacionalnog tima je u 70 mečeva postigao 23 pogotka.

Promo

Top Komentari

mesut10
Cijenim donekle Koreju zbog discipline koju imaju, al da ti je rat ispred svega drugog je bolesno...
21 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi