Sorensen upitan za SP

Begović brani ostatak sezone na golu Stokea

Sorensen upitan za SP

Edmir Škorić

Golman Stoke Cityja, Thomas Sorensen, mogao bi propustiti Svjetsko prvenstvo nakon povrede zadobivene u susretu sa Chelseaom (7:0).

Naime, danski reprezentativni golman je u porazu Stokea na Stamford Bridgeu branio od prve minute protiv Chelsea. No, dobio je jedan lakat te je morao napustiti teren, a umjesto njega ušao je bh. reprezentativni golman Asmir Begović. Nažalost, ne tako sjajan debi našeg mladog i perspektivnog golmana.

Sorensenove šanse da zaigra na SP-u su male, što je sigurno veliki hendikep za reprezentaciju Danske, ali i za Tony Pulisa, trenera Stokea. Stoke će u posljednja dva kola igrati bez prvog golmana, pa će priliku dobiti Asmir Begović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.