Sorin: Loša vijest za PSG je da igraju protiv Barce

Argentinac ranije igrao za oba kluba

Sorin: Loša vijest za PSG je da igraju protiv Barce

Edmir Škorić

Argentinski nogometaš Juan Pablo Sorin je u karijeri, kao posuđen igrač Cruzeira, igrao i za Barcelonu i za PSG - dva kluba koji se večeras sastaju u sklopu četvrtfinala Lige prvaka.

Tridesetšestogodišnji Sorin, čija je karijera okončana prije nekoliko sezona, odigrao je 15 utakmica za Barcelonu, te 21 za PSG. U oba navrata je postigao po jedan pogodak. 

 

"To je bez presedana utakmica sa dosta velikih igrača i loša vijest za PSG je da će igrati protiv najbolje momčadi na svijetu. PSG je dosta napredovao, imaju individualni kvalitet i Barcelona mora biti oprezna. PSG ima sjajne pojedince poput Ibrahimovića, Pastorea ili Lavezzija", kazao je Sorin za La Xarxa Radio, dodavši:

 

"Ovo je povijesni trenutak i nevjerovatan izazov. To je utakmica koju svako želi da igra, protiv momčadi koja je pokazala da ima najboljeg igrača na svijetu - Lionela Messija, te dva genijalca s loptom kakvi su Xavi i Iniesta".

 

"Barcelona je osvojila sve što je mogla i na granici je savršenstva. Imali su određenih problema, trenira ih neki nepoznati čovjek i kada se očekivalo da će pasti, oni su se vratili na najbolji mogući način", dodao je Argentinac.

 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sorin je prvo igrao u Juventusu 1995. godine, zatim se vratio u Argentinu, prešao u brazilski Cruzeiro, odakle je 2002. godine posuđen Laziju. Godinu dana kasnije posuđen je Barceloni, zatim PSG-u, a još je igrao u Villarrealu i HSV-u.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.