Sorin rekao zbogom

Učestale povrede uzrok preranog odlaska

Sorin rekao zbogom

Adnan Beganović

Kapiten argentinskog nacionalnog tima na Svjetskom prvenstvu 2006. godine, Juan Pablo Sorin, u 33. godini života odlučio je okončati fudbalsku karijeru.

Razlog njegove iznenadne odluke je taj što je u posljednje vrijeme imao mnogo problema sa povredama, pa je tako za svoj posljednji klub, brazilski Cruzeiro, odigrao samo 6 utakmica u posljednjih 7 mjeseci.

“Odlučio sam prestati igrati fudbal. Ostvario sam zavidnu karijeru u 15 godina profesionalnog igranja i jako sam sretan zbog toga”, rekao je Sorin za argentinske medije.

U svojoj uspješnoj igračkoj karijeri Sorin je nastupao za Argentinos Juniorse, River Plate, Cruzeiro, Juventus, Lazio, Villarreal, PSG i HSV, a u dresu nacionalnog tima odigrao je 76 utakmica i pritom postigao 12 pogodaka.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti