Šou jednog čovjeka na praznoj Mestalli: Da su navijači Valencije bili tu, pljeskali bi Iličiću!

Atalanta ide u četvrtfinale

Šou jednog čovjeka na praznoj Mestalli: Da su navijači Valencije bili tu, pljeskali bi Iličiću!

Fudbaleri Atalante plasirali su se u četvrtinu finala Lige šampiona nakon što su večeras na Mestalli još jednom pobijedili Valenciju. Ovog puta je bilo 3:4. 

Podsjetimo, tim iz Bergama je u prvom susretu na San Siru slavio sa 4:1 i na taj način gotovo obezbijedio sljedeću rundu a večeras je to samo potvrdio.

Briljirao je Slovenac Josip Iličić koji je postigao čak četiri pogotka. Istina, dva su bila s penala ali jedan od tih penala je sam izborio.

To je bilo kod prvog gola, već u 3. minuti. Valencia ipak dolazi do izjednačenja u 21. minuti golom Kevoina Gameira. Pred kraj prvog poluvremena novi penal za goste i ponovo Josip Iličić.

U nastavku utakmice Valencia je u jednom trenutku nagovijestila da je moguće i čudo. Preokrenula je rezultat golovima Gameira i Torresa i tada su joj trebala još tri gola za svjetsko čudo, ali na scenu je opet stupio Iličić.

Slovenac prvo u 71. minuti dolazi do hat- tricka nakon jedne polu kontre za 3:3, da bi osam minuta prije kraja susreta četvrtim golom na meču postavio konačan rezultat 3:4 i odveo svoj tim u četvrtinu finala.

Atalanta se tako priključila Leipzigzu koji je večeras porazio Tottenham i to su dvije prve ekipe u četvrtfinalu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, revanš osmine finala:

Valencia - Atalanta 3:4

Top Komentari

kenomax
Koliko je jadno gledati utakmice pred praznim tribinama, a pogotovo kad je LS u pitanju
8 0
karlhajncbrazzzo
Čovjek je Bosanac, rođen u Prijedoru.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi