Šou Muamera Tankovića: Šveđani to ne pamte još od Ibrahimovića

Zabio tri gola

Šou Muamera Tankovića: Šveđani to ne pamte još od Ibrahimovića

E. Škorić

U Švedskoj su jučer odigrane neke utakmice 19. kola tamošnjeg najjačeg šampionata Allsvenskana.

Najviše pažnje privukao je nesuđeni bh. reprezentativac Muamer Tanković, koji je odlučio da brani boje Švedske.

On je u dresu Hammarbyja na gostovanju u Goeteborgu postigao hat-trick u razmaku od svega 15-ak minuta. Tankovićev Hammarby slavio je s visokih 4:0, a on je golove davao u 71., 78. i 87. minuti. Zanimljivo da je Ludwigson asistirao kod sva tri gola.

Zanimljivo da je u svih prethodnih 18 kola Tanković dao samo tri gola, a evo jučer u samo 15-ak minuta još tri gola i sada ih ima šest.

Igrao je jučer i novopečeni Zmaj Anel Ahmedhodžić za Malmo, koji je u Orebru poražen s 3:2. Ahmedhodžić je odigrao 90 minuta za goste, a rezrevista Adi Nalić, sin trenera Tuzle City Zlatana Nalića, postigao je gol u 90. minuti.

Top Komentari

Mowzilla
Aferim, jedan bolji od drugog, ako ovako nastavi imat cemo za cim zaliti...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi