Šou Premiershipa u punoj snazi: Četiri gola Sona i četiri asistencije i gol Kanea

Ludnica u Southamptonu

Šou Premiershipa u punoj snazi: Četiri gola Sona i četiri asistencije i gol Kanea

E. Škorić

Tottenham je loše otvorio sezonu u Premiershipu, pošto je u prvom kolu na domaćem terenu poražen od Evertona s 1:0, no danas se iskupio navijačima, pa je s 5:2 slavio u Southamptonu.

Spursi su gostovali Southamptonu i u prvih 45 minuta djelovali bezidejno i očajno, ali u nastavku su proradili i u režiji Kanea i Sona dotukli rivala.

Počelo je ranim golom Kanea, ali ga je VAR poništio, da bi kasnije bio poništen pogodak Ingsu zbog igranja rukom u redovima domaćih. Ipak, Ings u 32. minuti postiže gol za 1:0 Southamptona.

Na isteku prvog dijela Kane je uposlio Sona, koji je pobjegao odbrani Svetaca i pogodio za 1:1.

Sjajni južnkorejski nogometaš u nastavku na sličan način postiže još tri gola, sva tri puta ga je upošljavao upravo Kane, pa su njih dvojica daleko najzaslužniji za trijumf i za spokoj Josea Mourinha, koji danas nije računao na novajlije Garetha Balea i Serga Reguilona, ali niti na Dele Allija, kojeg je definitivno otpisao. Tačku na i stavlja Kane golom za 5:1.

U samoj završnici dosuđen je penal za Southampton, a Ings je bio precizan za svoj drugi gol i neku vrstu utjehe za domaće.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ako iko sada uživa, to su, pored navijača i uposlenika Tottenhama, svi Fantasy igrači koji su u tim uvrstili dvojac koji je danas učestvovao kod pet pogodaka.

Spurse za sedam dana čeka domaći okršaj s Newcastleom, a Southampton u Burnleyjui traži prve bodove ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije