Sousa i Barreda trijumfovali na prvoj etapi

Reli Dakar

Sousa i Barreda trijumfovali na prvoj etapi

Portugalski automobilista Carlos Sousa trijumfovao je na prvoj etapi 36. izdanja tradicionalnog Relija Dakar, koja je danas vožena od Rosarija do San Luisa, u Argentini.

Sousa je za volanom Havala etapu u dužini 180 kilometara specijala za dva sata, 20 minuta i 36 sekundi, 11 sekundi brže od drugoplasiranog Argentinca Orlanda Terranove u Miniju.

Treću poziciji zauzeo sa zaostatkom od 47 sekundi zauzeo je Nasser Al-Atiyyah iz Katara, takođe za volanom Minija.

U konkurenciji motociklista trijumfovao je Španac Joan Barreda na Hondi sa vremenom od 2:25,31 sati ispred zemljaka Marca Come (Honda), koji je zaostao 37 sekundi i Francuza Cyrila Despresa (Jamaha) sa 1,40 minuta zaostatka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.