Southampton obradovao izbjeglice
Foto: EPA

Sjajan potez engleskog kluba

Southampton obradovao izbjeglice

Southampton FC je pružio dobrodošlicu grupi izbjeglica na meču Premier lige između ove ekipe i Hull Cityja koja je odigrana prošle nedjelje.

Popularni Sveci su se pridružili projektu čiji je zadatak pružanje savjeta, informacija i pomći u zaposlenju za izbjeglice i tražitelje azila.
Ova ekipa iz Premier lige učinila je simboličnu gestu koja je sigurno obradovala one kojima je radost najpotrebnija, naime oni su podijelili besplatne karte izbjeglicama za svoj nedjeljni meč.
Southampton je ovime postao dio inicijative Amnesty Internationala, Football Welcomes, koja želi pokazati koliko bitnu ulogu mogu imat fudbalski klubovi u promociji zajedništva i tolerancije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije