Southampton slavio protiv Newcastlea

Domaćin je odigrao bolje i zaslužio pobjedu

Southampton slavio protiv Newcastlea

U drugom susretu današnjeg dana, u okviru 13. kola Premiershipa sastali su se Southampton i Newcastle. Domaćin je bio bolja ekipa i došao do jako važne pobjede, rezultatom, 2:0

Southampton je prijeko trebao pobjedu u ovom susretu za bijeg iz opasne zone, dok je Newcastle u seriji loših rezultata, gosti za trijumf ne znaju u posljednja tri susreta. Utakmicu je bolje otvorio Newcastle i stvorio dvije prilike preko Dembe Ba. Potom incjativa Southamptona, ali nisu domaći iskoristili prilike.

Nastavio je Southampton sa napadima, a incjativa im se isplatila u 35. minuti. Nakon asistencije Gastona Ramireza, Adam Lallana je zatresao mrežu Krula. Nastavio je Southampton sa napadima i u nastavku prvog poluvremena, ali je na odmor otišao sa minimalnim vodstvom. 

U drugom poluvremenu na terenu ista slika, domaćin napada, a Puncehon i Lallana nisu iskoristili prilike. Nije se dugo čekalo na pogodak Southamptona u nastavku, a mreža Krula se zatresla u 60. minuti, a strijelac je bio Gaston Ramirez. Mogao je domaćin riješiti sve dileme u 70. minuti, ali je Puncehon pogodio stativu. Do kraja je domaćin zadržao prednost i slavio 2:0. 


SOUT1-0NEW @SpheraChAnnel by SpheraChannelž
SOUT2-0NEW @SpheraChannel by SpheraChannel

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.