Southgate izabran za trenera godine u Engleskoj

Zasluženo priznanje

Southgate izabran za trenera godine u Engleskoj

Selektor reprezentacije Engleske Gareth Southgate izabran je za najboljeg trenera u Engleskoj za 2018. godinu u izboru BBC-ja.

Podsjetimo, Southgate je predvodio Gordi Albione do polufinala Mundijala u Rusiji gdje je zaustavljen od strane Hrvatske.

Nešto kasnije je izborio sa ovom selekcijom nastup na Završnom turniru divizije A Lige nacija, pa je bilo i za očekivati da će upravo on biti izabran za najboljeg.

Podsjetimo, on je preuzeo Englesku pred kraj 2016. godine i to nakon što je Sam Allardyce dobio otkaz. Prethodno je bio selektor mlade reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi