Guardian: Southgate nabrijava igrače bahatim izjavama Hrvata
Imao je Southgate iste metode i pred utakmicu na Rujevicu, a to se tada djelimično isplatilo jer je susret Engleske i Hrvatske završen bez golova

Cilj opravdava sredstvo

Guardian: Southgate nabrijava igrače bahatim izjavama Hrvata

Edmir Škorić, foto: EPA

Englezi i Hrvati će od 15h odmjeriti snage u Londonu na stadionu Wemlbey i pobjednik ide na vrh grupe i u play-off Lige nacija.

Englezi žele da se osvete Vatrenima za poraz u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Dosta je raznih informacija iz jednog i drugog tabora uoči današnjeg ogleda, a ugledni britanski Guardian tvrdi da selektor Engleske Gareth Southgate koristi izjave bahatih Hrvata kako bi motivisao svoje igrače.

"Gareth Southgate i njegovi igrači nadaju se da će iskoristiti to preveliko samopouzdanje Hrvata. Neki iz momčadi Zlatka Dalića često u zadnje vrijeme ponavljaju priču o pobjedi protiv Engleske na Svjetskom prvenstvu. Tin Jedvaj rekao je kako je Hrvatska u Moskvi pobijedila Englesku bez problema i da je favorit na Wembleyu. Takve izjave koristio je engleski selektor u motivaciji uoči utakmice", piše Guardian.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Navodno je Soutghate brojne takve izjave sakupio na jedno mjesto i predstavio ih igračima pred gostovanje na Rujevici kada je susret Hrvatske i Engleske završen bez golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi