Šovšić došao po titulu: Tu sam da napravim razliku, a onda ko zna...

Goraždanin želi odvesti Zrinjski to titule

Šovšić došao po titulu: Tu sam da napravim razliku, a onda ko zna... · Intervju

"Vidite, dečko je jedan od najboljih igrača u HNL-u već dugo godina", govorio je 2015. godine Zdravko Mamić kada je ugovor sa Dinamom potpisao Goraždanin Damir Šovšić.

Tada je Šovšić u Dinamo došao kao nositelj igre Lokomotive, jedno vrijeme pratio ga je i bivši selektor reprezentacije BiH Safet Sušić, međutim svoj potencijal nije uspio do kraja da iskoristi, pa je sve ostalo u pretpostavkama da bi mogao završiti u nekom velikom klubu.

Danas je Šovšić potpisao za Zrinjski, odlučan da pokaže da još uvijek u njemu ima majstorluka i volje za najvažnijom sporednom stvari na svijetu. Nastojat će da pomoći mostarskom klubu da odbrani titulu i da opravda epitet možda i najvećeg pojačanja u ovom prijelaznom roku.

"Mogu reći da sam sretan što sam došao u Zrinjski. Iskreno, ranije i nisam baš mnogo pratio situaciju u bh. nogometu, ali kada si tri godine zaredom šampion, onda to dovoljno govori o klubu. Zrinjski mi je od samog starta djelovao ozbiljno, pogotovo nakon situacije koja mi se dogodila u Sarajevu", kazao je Šovšić na početku razgovora za SportSport.ba, pa nastavio:

"Vjerujem da ću kod navijača i čelnika kluba ispuniti očekivanja. Znam svoje kvalitete i prepun sam samopouzdanja. Poznajem li koga od saigrača? Ne puno, ali, evo, znam Bilbiju i Bekrića."

Šta vas je 'natjeralo' da dođete u BiH?

"Imao sam još nekoliko kombinacija, najkonkretnije je bilo za Kazahstan, ali to me i ni baš privlačilo. Epizodu u Zrinjskom vidim kao dobru šansu da pokažem koliko vrijedim, a onda nije isključeno i da se uskoro ponovo otisnem u inostranstvo. Naravno, ako bi došla ponuda koja bi zadovoljila obje strane."

Tek ste stigli, a već razmišljate o odlasku?

"Haha, a nije baš tako. Ali, ako svojim kvalitetom napravim razliku pa se ovim rivalima odvojimo do zimske pauze, što da ne", govori kroz smijeh Šovšić.

Mamić vas je nekada u zvijezde dizao. Šta se dogodilo u međuvremenu?

"Teško je sad to reći. Kada sam potpisao za Dinamo, svi su govorili da ću tamo razvaliti, međutim, eto, ne bude baš onako kako očekujete. Bio sam u međuvremenu istegnuo ložu, pauzirao određeno vrijeme, a kasnije se teško vratiti. Bilo, prošlo."

Malo je poznato da ste prije 10 godina imali priliku igrati u BiH.

"Moja priča je počela u rodnom Goraždu, odakle sam kao dijete otišao u Sarajevo i tamo igrao za juniore. Put me potom odveo u Hrvatsku, gdje sam uz Dinamo igrao još za Zagreb i Lokomotivu. Bilo me je još u Izraelu, Poljskoj, Južnoj Koreji..."

Da je Zrinjski dobio veliko pojačanje u Šovšiću, najbolje svjedoče natpisi hrvatskih medija o njegovim igrama: "Njegove su lopte teledirigirane i gotovo svaka dođe tamo gdje je naumio. On jednostavno udara tu loptu drukčije od drugih, dodavanja su mu silno maštovita, jak je u dvobojima 'jedan na jednoga', miran je realizator..."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi