SP 2022. godine se neće igrati u Kataru, FIFA našla novu destinaciju?

Zbog političke situacije u Kataru

SP 2022. godine se neće igrati u Kataru, FIFA našla novu destinaciju?

E. Čaušević

FIFA je prije nekoliko godina odlučila da domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2022. godine dodijeli Kataru na iznenađenje sportske javnosti.

Niko nije mogao vjerovati da je FIFA odlučila da se SP igra u Kataru, ali je kasnije dokazano da je korupcija odigrala veliku ulogu pri ovom izboru. SP 2022. će se igrati u januaru, ali kako sada stvari stoje stituacija bi se mogla drastično promijeniti zbog stanja u ovoj državi.

Poznato je da već mjesecima Katar ima problema s politikom i odnosima sa zemljama iz svog regiona. Ukoliko se to ne promijeni u skorije vrijeme gotovo sigurno će FIFA oduzeti domaćinstvo ovoj zemlji, te će se Mundijal igrati negdje drugo.

Navodno, već se pojavilo nekoliko zemalja koje su zainteresovane da organizuju SP 2022. godine iako nemaju mnogo vremena za pripreme. Kako pišu engleski mediji ukoliko Katar ne bude domaćin onda će to sigurno biti Sjedinjene Američke Države ili Meksiko.

Top Komentari

bananko
konacno nesto pametno, kakav katar i bakraci...
6 8
Topnik
Hahahaha eto Meksiko je stabilniji od Katra. Koje gluposti, nevjerovatno.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi