SP 2022. u Junu

FIFA odlučila

SP 2022. u Junu

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) zasad ne razmišlja o promjeni termina održavanja svjetskog prvenstva 2022. godine u Kataru.

Svjetska prvenstva obično se održavaju tokom juna i jula, a pošto je u tom periodu temperatura u Kataru izuzetno visoka, pojavila se ideja da se "Mundial" održi u januaru.

No, u FIFA-i tvrde da će SP 2022., uprkos strahu da bi visoke temperature mogle ugroziti zdravlje učesnika, biti održano po uobičajenom rasporedu.

"Razumijem zabrinutost zbog vrućine, ali mi i dalje smatramo da prvenstvo treba da se održi u junu", izjavio je generalni sekretar FIFA-e Jerome Valcke.

U Kataru je tokom ljeta prosječna temperatura oko 41 stepen, a dostiže i do 50 stepeni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.