SP bh. dijaspore u futsalu: Prvi nastup ekipe iz Turske

Takmičenje u Švedskoj od 3. do 5. maja

SP bh. dijaspore u futsalu: Prvi nastup ekipe iz Turske

A. Haznadarević

Na 10. svjetskom prvenstvu bosanskohercegovačke dijaspore u malom nogometu/futsalu, u organizaciji Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine, koje će biti održano u Västeråsu (Švedska) od 3. do 5. maja, prvi put će učestvovati i selekcija Bosanaca i Hercegovaca iz Turske. 

Tim je sastavljen od bh. studenata koji studiraju u Istanbulu, Ankari, Izmiru i Bursi, saopćeno je iz Svjetskog saveza dijaspore BiH. 

 

"Prije svega sretni smo što ćemo učestvovati na ovom eminentnom takmičenju, što ćemo se družiti s našim zemljacima iz cijelog svijeta. Želja nam je da od sada redovno učestvujemo na šampionatu", kazao je član momčadi Vedad Halilović, dodavši da postoje obećanja o davanju finansijske pomoći za troškove puta i prevoza:

 

"Ekipa će u krajnjoj situaciji put i troškove snositi sama. Doduše, već sada imamo obećanja da će nam finansijski pomoći naša Federacija kulturnih udruženja Bošnjaka u Turskoj, a uz to svi smo se angažovali da među mnogobrojnim Bošnjacima u Turskoj pronađemo i nekog sponzora", zaključio je Halilović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.