SP bh. dijaspore u švedskom Vasterasu

Od 3. do 5. maja 2013. godine

SP bh. dijaspore u švedskom Vasterasu

A. Haznadarević

Deseto svjetsko prvenstvo bosanskohercegovačke dijaspore u malom fudbalu, u organizaciji Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine, bit će održano u švedskom gradu Vasteras od 3. do 5. maja 2013.

Nakon Linza, trostrukog organizatora ovog takmičenja, zatim Antwerpena, Münchena, Birminghama, Luksemburga, Velike Kladuše i Bielle, čast da bude domaćin jubilarnog takmičenja pripala je bh. državljanima u Švedskoj. 

 

Domaćin takmičenja je Savez BiH udruženja u Švedskoj, saopćeno je iz Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine. 

 

Vasteras se nalazi 100 km sjeverozapadno od Stockholma i 60 km jugozapadno od Uppsale. U njemu egzistira pet bh. udruženja, ima oko 140.000 stanovnika i šesti je grad po veličini u Švedskoj. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije