SP Brazilu donosi 730.000 radnih mjesta

SP Brazilu donosi 730.000 radnih mjesta

Teme:

Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu 2014. otvoriti će 730.000 novih radnih mjesta', izjavila je brazilska predsjednica Dilma Rousseff.

Ona je kazala da će SP otvaranjem novih radnih mjesta i povećanjem radničkih prihoda doprinijeti razvojnom projektu Brazila.

"Smatramo da će nastati 330.000 stalnih i 400.000 privremenih poslova", objasnila je ona.

Rousseff je dodala da će svjetska nogometna smotra dovesti oko 600.000 ljudi u Brazil i ubrzati ulaganje u infrastrukturu zemlje.

"U sektoru infrastrukture, investicije će dostići 19,8 milijardi američkih dolara, od kojih će 68 posto priskrbiti federalna vlada", istakla je ona i dodala da će sredstva biti utrošena u obnovu i modernizaciju luka i aerodroma te unapređenje javne sigurnosti i zdravstvenih usluga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.