Borba s vremenom: Samo još jedna reprezentacija se čeka, mora dostaviti spisak do ponoći

Svjetsko prvenstvo za šest dana

Borba s vremenom: Samo još jedna reprezentacija se čeka, mora dostaviti spisak do ponoći

Edmir Škorić

Ukupno je 31 reprezentacija do sada zvanično objavila spisak igrača za Svjetsko prvenstvo, ostaje još samo jedna, a rok je večeras do ponoći.

Meksiko je večeras saopštio spisak igrača za Mundijal koji počinje u nedjelju i to je za sada posljednja reprezentacija koja je dostavila listu nogometaša za veliki turnir.

Ostaje jedino još Ekvador da dostavi spoj spisak i onda ćemo imati sve kompletirano. Ekvadorci i dalje nisu prijavili spisak igrača, a rok im je do ponoći.

Ekvadorci su čak bili u strahu da neće ići na Svjetsko prvenstvo zbog slučaja Byrona Castilla, koji je igrao za tu zemlju tokom kvalifikacija, a ispostavilo se da nije imao pravo.

Sportski arbitražni sud je Ekvadorcima ipak dopustio nastup u Kataru, ali će u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026. krenuti sa tri boda zaostatka.

Ekvadorci će naredne nedjelje otvoriti Svjetsko prvenstvo u okršaju Grupe A protiv domaćina Katara, a sada je gotovo sigurno da na tom meču nećemo gledati Carlosa Grueza koji se povrijedio ovog vikenda.

Oglasi

Gruezo nastupa u dresu njemačkog Augsburga koji je igrao na svom terenu protiv Bochuma i poražen je sa 1:0. Povredu je zadobio nakon pola sata i njegov izostanak biće ozbiljan udarac za Ekvadorce.

Ermedin Demirović i društvo pružili su podršku svom saigraču koji je plakao, ali utjehe za njega nije bilo jer je znao da je ova povreda stigla u najgorem mogućem trenutku.

Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje za šest dana, a poznato je i koliku zaradu očekuju savezi na ovom Mundijalu.

Tako će FIFA uplatiti ukupno milijardu dolara nacionalnim savezima i klubovima kao nagradu za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Reprezentacija koja osvoji naslov prvaka svijeta inkasirat će čak 42 miliona dolara, što je zaista fantastična nagrada. Na ovaj iznos dodaje se i 1,5 miliona dolara koje će svaka reprezentacija dobiti za pripreme.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Po devet miliona dolara svaka reprezentacija dobit će samo za nastupe u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva. Kada se sve sabere, reprezentacija koja osvoji Svjetsko prvenstvo ukupno će zaraditi čak 52,5 miliona dolara.

Finalista će dobiti 40,5 miliona dolara, dok će reprezentacija koja završi na treće mjestu biti bogatija za 27 miliona dolara. Četvrto mjesto donosi zaradu od 25 miliona dolara, što isto tako nije nimalo loša nagrada niti za jednu reprezentaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi