SP ostaje bez najboljih igrača

Mundobasket 2010

SP ostaje bez najboljih igrača

Svjetsko košarkaško prvenstvo u Turskoj ovog ljeta moglo bi biti veoma siromašno po broju velikih zvijezda. Skoro da nema reprezentacije kojoj neko nije otkazao iz ovih ili onih razloga.

Kod Argentine definitivno neće biti Manua Ginobilija, Šarunas Jasikevičius je otkazao Litvaniji, Andrew Bogut zbog povrede neće pomoći Australiji, kao ni Yao Ming Kini, upitan je nastup Tonyja Parkera za Francusku, dok je Pau Gasol definitivno odlučio preskočiti ovo ljeto. 

Ipak, najviše pažnje izazivaju otkazi u reprezentaciji SAD-a. Već ranije su otkazali nastup LeBron James i Dwight Howard, a prema pisanju američkih medija isto će uraditi i Kobe Bryant. Kobe će nakon što završi sezonu u NBA ligi uraditi atroskopiju koljena i ovo ljeto će iskoristiti za oporavak.

Međutim, Kobe nije sam koji bi mogao otkazati Mikeu Krzyzewskom. Dwayne Wade će odluku vjerovatno donijeti nešto kasnije, a ni Chris Bosh nije siguran. Ukoliko se potpuno ne oporavi i ne vrati u formu SAD bi mogle u Turskoj biti i bez Chrisa Paula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.