Spahi (lakša) povreda i tri boda na Gerlandu

Le Championnat, 19. kolo

Spahi (lakša) povreda i tri boda na Gerlandu

Edmir Škorić

Večeras su odigrane utakmice 19. kola francuskog Le Championnata. Lyon je ponovo razočarao, ovaj put na Gerlandu ih je porazio Montpellier bh. kapitena Emira Spahića, koji je teren napustio povrijeđen.

Lyonova rezultatska kriza se nastavlja i nakon 19. kola francuskog šampionata. Lavovi su poraženi u duelu s Montpellierom. Prvih 45 minuta mreže su mirovale, a onda je u nastavku goste u vodstvo doveo Montano preciznim udarcem sa ruba šesnaesterca.  Mladi reprezentativac BiH, Miralem Pjanić, u igru je ušao u 63. minuti umjesto švedskog reprezrentativca Kim Källströma. Desetak minuta kasnije teren je napustio Emir Spahić, nakon što je Sidney Govou oštro startovao na kapitena naše reprezentacije, te zaradio i javnu opomenu.

Gosti su bez Spahića bili oslabljeni u odbrani, pa su primili pogodak sedam minuta pred kraj. Gomis je glavom sa pet metara savladao gostujućeg čuvara mreže. Radovali su se domaći svega dvije minute. Slobodni udarac za goste s lijeve strane iz kosa izveo je Džodić, Marveaux pobjegao Gomisu i ostatku domaće odbrane i neometan nogom savladao Hugo Llorisa.

Golovima Oliecha Auxerre je na gostovanju slavio kod Marseillea, što je itekako još jedno iznenađenje 19. kola. Grenoble Mehemda Baždarevića nastavio je s porazima. Ovaj put Mešin tim nije imao šanse protiv PSG-a, koji je na Parku Prinčeva slavio s 4:0. Dalmat i Butin svojim su pogotcima donijeli Soxhauxu pobjedu nad Rennesom.

Svi rezultati 19. kola:

Le Mans - Monako 1:1 (Le Tallec 36'/ C-Y. Park 50)
Lorient - Valenciennes 3:2 (Amalfitano 24' 46', Sosa 65'/ Audel 5', Danic 35')
Lyon - Montpellier 1:2 (Gomis 83'/ Montano 52', Marveaux 85')
Marseille - Auxerre 0:2 (Oliech 41', 79')
Nancy - Lille 0:4 (Hazard 42', Gervihno 51', 72', Frau 60')
Nice - Boulogne 2:2 (Pote 67', 86'/ Perrinelle 59', Blayac 73')
PSG - Grenoble 4:0 (Luyindula 9', Armand 18', Erding 65', Jallet 80')
Sochaux - Rennes 2:0 (Dalmat 45', Butin 61')
Toulouse - Bordeaux (od 21 sat)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti