Spahić osvojio  'Četiri kafića'
Pobjednička ekipa Vanile

Barbarez, Ibričić, Turković izgubili u polufinalu

Spahić osvojio 'Četiri kafića'

M. Maksimović

U splitskoj Spaladium Areni večeras je odigran deseti ''Memorijal Dino Petrinović'', popularnog malonogometnog humanitarnog turnira "Četiri kafića". Na turniru su učestvovale četiri ekipe Bobis, Tropic club Equador, Vanilla bar i Kauri.

Za nas je turnir posebno zanimljiv zbog nastupa sadašnjih i bivših reprezentativaca BiH. Ekipa Kaurija koja je branila naslov pobjednika je bila uglavnom sastavljena od bh. internacionalaca.

Branio je Adis Nurković, igrali su Sergej Barbarez, Senijad i Besim Ibričić, Almir Turković, uz nekadašnje igrače Hajduka Stanka Bubala, Igora Musu, Roberta Jarnija.

U polufinalu je branitelj naslova poražen od ekipe Vanile za koju je igrao kapiten reprezentacije reprezentacije Emir Spahić. Vanila je golom Schildenfelda slavila 1:0, a istim rezultatom je savladala u finalu Tropic. Jedini gol je postigao Rakitić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.