Spahić: Ovi u NS/FS BiH su ništa!
Emir Spahić: Nisu bezveze stradali Kodro i Bolić

Reprezentativci ljuti na čelnike Saveza

Spahić: Ovi u NS/FS BiH su ništa!

Fudbalski A reprezentativci Bosne i Hercegovine nezadovoljni su jer čelnici NS/FS BiH nisu uspjeli dogovoriti protivnika za prijateljsku utakmicu našeg nacionalnog tima u FIFA terminu 11. februara, te ćemo tako u kvalifikacione susrete sa Belgijom ući bez generalne provjere.  
„Nigdje na svijetu nisam vidio da neki nogometni savez ne može naći protivnika za utakmicu. Stid me reći da ne možemo ugovoriti utakmicu", rekao je Emir Spahić, kapiten naše reprezentacije danas za „Avaz", te naglasio: 

"Ovo nije prvi put. Nisu bezveze nastradali Meho Kodro i Elvir Bolić. Ovi što vode Savez, idu iz greške u grešku. Umjesto da nam obezbijede da normalno radimo, prave nam probleme. Oni nisu ništa. Samo gledaju kako će nekoga prevariti.“ 

Novinar našeg najtziražnijeg dnevnog lista po ovom pitanju razgovarao je sa još nekoliko reprezentativaca, a Miralem Pjanić, istakao je:

„Trebala nam je ta utakmica. Treninzi su jedno, ali je utakmica, ipak, utakmica. Tu se vide svi kvaliteti, ali i slabosti.“

Edin Džeko, kazao je za „Avaz“ kako nije iznenađen informacijom da nije pronađen protivnik za februarski termin.

“Takve mi stvari sve više postaju normalne. Izgleda da nam te utakmice s Belgijom nisu bitne. Kao da se neko trudi da što prije završimo kvalifikacije. Ne znam šta drugo da kažem osim, naša posla“, naglasio je Džeko.

Iljo Dominković, predsjednik NS/FS BiH braneći se od „napada“ reprezentativaca istakao je kako su svi podjednako odgovorni što nije nađen protivnik za 11. februar?!

Podsjetimo, naša reprezentacija u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo „Južnoafrička Republika 2010“ narednu utakmicu igra se Belgijom u Gentu 28. marta, a istom protivniku domaćini smo na zeničkom „Bilinom polju“, 1. aprila.

Iako neće igrati utakmicu reprezentativci BiH okupiće se 8. februara na petodnevnim pripremama koje će obaviti u Međugorju. Nije još poznato koji će se od pozvanih igrača odazvati selektoru Miroslavu Ćiri Blaževiću za narednu akciju koja, prema svemu sudeći, neće imati efekt potreban pred susrete odluke prije utakmica odluke sa popularnim „crvenim đavolima“?!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.