Spahić: Sa Slaskom želim u Evropu
Spahić je parafirao dvogodišnji ugovor

Bivši igrač Želje potpisao za WKS

Spahić: Sa Slaskom želim u Evropu

Amir Spahić, nekadašnji prvotimac sarajevskog Željezničara potpisao je danas ugovor sa poljskim prvoligašem Slask Wroclawom. Spahić je parafirao dvogodišnju vijernost sa mogućnošću produženja saradnje na još jednu godinu.

„Prezadovoljan sam uslovima i drago mi je što ću nakon kraće pauze ponovo biti u takmičarskom ritmu. Zaželio sam se fudbala i vjerujem da ću u Slasku pokazati sve svoje kvalitete i da će mi ovaj klub biti odskočna daska za napredak u karijeri“, izjavio je Spahić za SportSport.ba neposredno nakon potpisivanja ugovora.

Prilikom odlaska u Poljsku, Spahiću je pomogao Admir Adžem, takođe nekadašnji igrač sarajevskog Željezničara koji je jedno vrijeme igrao i u Poljskoj (Pogon Szczecin, GKS Katowice i Zaglebie Sosnowiec). 

„Adžem me predložio treneru Slaska i iznenadio me poziv iz Poljske. Odmah sam nazvao Semira Štilića i raspitao se o kakvom klubu se radi, a nakon što sam dobio pozitivne kritike otišao sam na probu. Trener mi je odmah nakon prvog treninga rekao da je zadovoljan, ali da me želi vidjeti i u utakmici, obzirom na polugodišnju pauzu koju sam imao zbog operacije koljena. Odigrao sam odlično sve tri kontrolne utakmice i odmah nakon povratka u Poljsku potpisao sam ugovor. Zaista sam prezadovoljan“, priča Spahić, koji će nakon dva dana odmora sa Slaskom putovati na pripreme u Maribor gdje će ostati 11 dana:

„Već sam se izborio za mjesto u prvoj ekipi. Trener će me koristiti na pozicijama lijevog stopera i lijevog beka, obzirom da sam tokom priprema zadovoljio njegove ukuse na obje pozicije.“

Salsk Wroclav je prošlu sezonu okončao na šestoj poziciji, a u ovoj imaju mnogo veće ambicije.

„Prošle sezone su ušli u ligu i sezonu završili na šestom mjestu. Sada su nam ambicije da izborimo plasman u Evropu. Imamo mladu ekipu željnu dokazivanja i vjerujem da ćemo biti pravo osvježenje u poljskom šampionatu. Nemam problema u adaptaciji na novu sredinu, jer mi mnogo u tome pomažu Vuk Sotirović i Ivo Vazgeč, dvojica igrača sa naših prostora“, naglasio je Spahić, koji će u Slasku nositi dres sa brojem 4.   

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.