Proslavljeni košarkaški stručnjak za SportSport.ba

Spahija: Reprezentacija BiH ima velike šanse na Eurobasketu

Drugog dana sportskog simpozija "Simposar 2013", koji se održava u Sarajevu, jedan od predavača bio je i proslavljeni hrvatski košarkaški stručnjak Neven Spahija, koji je govorio za naš portal.

U razgovoru za SportSport.ba, Spahija je govorio o Eurobasketu 2013. koji će se održati u Sloveniji i reprezentacijama BiH i Hrvatske, klubovima koje je trenirao u svojoj impozantnoj trenerskoj karijeri, Mirzi Teletoviću... 

"Mislim da su obje ekipe pokazale da mogu puno, i mislim da će ovo Evropsko prvenstvo biti prevenstvo iznenađenja. Reprezentacija Španjolske koja je uvijek favorit kada se okupi u svom najjačem izadnju, međutim ove godine neće biti slučaj, što ostavlja prostor za druge reprezentacije", kazao je Spahija, dodavši da ne voli puno govoriti o reprezentacijama dok ne vidi rostere.

Što će tiče jedinog bh. predstavnika u NBA ligi Mirze Teletovića, Spahija je istakao da Mirza može biti i bolji nego što je bio u Evropi:

"Prva godina je veoma teška, godina prilagođavanja. Ja se nadam da neće odustati i da će treneri shvatiti to. Smatram da je on prototip evorpskog igrača koji može igrati bolje u NBA-u nego u Evropi".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.