Spahija umjesto Tanjevića

Na klupi Fenerbahce Ulkera

Spahija umjesto Tanjevića

M. Skaka

Kako javljaju španski i turski mediji, hrvatski stručnjak, aktuelni trener Valencije, Neven Spahija u narednoj sezoni na klupi Fenerbahce Ulkera zamijeniće proslavljenog bh. stručnjaka Bošu Tanjevića koji se povlači iz zdravstvenih razloga.

Istanbulski klub želi izgraditi respeklatbilnu ekipu u narednoj sezoni, a kao savršen kandidat za kormilom tog tima pojavio se Spahija koji je sa Valencijom u ovoj sezoni osvojio Eurocup.

Tanjević je u tursku stigao u 2004. godini kada je preuzeo reprezentaciju ove zemlje, a od 2007. je vodio Fenerbahce. U 2008. sa Fenerom je svojio i titulu prvaka Turske, a ove godine i kup.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti