Spalević razočarao Sarajevo

Slaviji pobjeda nad bordo timom

Spalević razočarao Sarajevo

E. Škorić

Nogometaši Slavije i Sarajeva odigrali su danas posljednju utakmicu sedmog kola BH Telecom Premijer lige. Golom iskusnog Darka Spalevića Slavija je pobijedila goste s Koševa s minimalnih 1:0.

U prvih 45 minuta dosta dobra utakmica, nekoliko sjajnih prilika i jedan pogodak. U 14. minuti Pušara je priv zaprijetio Delaču, koji je bez većih problema uhvatio loptu. To je ujedno bio prvi udarac u okvir gola na meču.

Sjajnu šansu već u narednom napadu imali su gosti. Nakon ubačaja s lijeve strane, Okić je zahvatio loptu s 13 metara, prečka se ispriječila kada je već Lučić bio matiran. U 31. minuti Spalević nije najbolje primio loptu poslije ubačaja Arsenijevića i dobra šansa za domaće propada.

Barić, jedan od najagilnijih u Slaviji, u 34. minuti snažno puca prema golu Sarajeva, no lopta ide pored gola. Zatim je izblokiran pokušaj Benka s 25 metara u 38. minuti, a minutu kasnije Puzigaća u šansi, no njegov udarac Lučić izbacuje u korner.

Prijeti gostima Barić nakon sjajne solo akcije u 43. minuti, potom je Delač zaustavio udarac Pušare u finišu prvog dijela, a onda pogodak. Spalević se najbolje snašao u šesnaestercu bordo tima i pogađa za slavlje domaćih. Ujedno je to bio zadnji napad u privh 45 minuta.

Benko prijeti i u 49. minuti, no izblokiran je ponovo, a u 53. minuti gosti ne koriste sjajnu kontru pet na tri. U 54. minuti strijelac prvo gola, iskusni Spalević, rukom bespotrebno dira loptu i dobiva drugi žuti karton. S igračem više su gosti s Koševa igrali preostalih 35 minuta.

Očekivano su uslijedili napadi izabranika Dženana Uščuplića, koji su očajno željeli da se vrate. Veliku šansu imao je Okić u 67. minuti, pucao je s pet metara, a Lučić u stilu Neuera brani ono što se zaista činilo kao neodbranjivo.

U 74. minuti, u jeku napada Sarajeva, Bemko na ubačaj Duljevića uspijeva da zahvati loptu, no ne i da matira Lučića. Četiri minute kasnije sjajan ubačaj rezerviste Duljevića s desne strane po zemlji, opet Benko ne stiže i propada još jedna šansa za Sarajevo.

Sarajevo nije uspjelo da izbjegne novi poraz, treći u samo sedam utakmica, pa bordo tim ostaje s 10 bodova i pada na sedmo mjesto, dok je Slavija sada sa 12 bodova došla u sami vrh. 

Slavija - Sarajevo 1:0 (Spalević 45)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Slavija: Lučić, Ristić, Spalević, Grujičić, Pušara, Vejnović, Čomor, Arsenijević, Barić, Marković, Kartal. 

Sarajevo: Delač, Barić, Kovačević, Am. Bekić, Okić, Tatomirović, Stepanov, Al, Bekić, Benko, Puzigaća, Radovac.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.