Spali na niske grane: Catania izbačena u treću ligu

Zbog učešća u namještanju utakmica

Spali na niske grane: Catania izbačena u treću ligu

Teme:

Catania, nekada stabilni član Serije A, izbačena je u treću ligu zbog učešća u namještanju utakmica, odlučio je Fudbalski savez Italije.

Predsjednik Antonino Pulvirenti je prije nekoliko mjeseci priznao da je platio 100.000 eura kako bi namjestio mečeve u Seriji B prošle sezone, a prašina se podigla u finišu prvenstva.

Catania je serijom od pet pobjeda od 29. marta do 24. aprila izborila opstanak u Seriji B, a one su kasnije bile predmet istrage. Nakon detaljnih analiza, utvrđeno je da je Catania opstanak izborila u neregularnim okolnostima, pa je ovaj klub kažnjen izbacivanjem u Seriju C, ali i oduzimanjem dvanaest bodova.

Osim Catanije, kažnjeni su još Teramo i Savona, koji su izbačeni u Seriju D, ali bez oduzimanja bodova. Sporan je bio njihov međusobni ogled, u kojem je Savona pustila Teramu bodove kako bi ovaj klub izborio plasman u Seriju B.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.