Italiju trese nova afera zbog namještanja utakmica

Catania u centru skandala

Italiju trese nova afera zbog namještanja utakmica

Teme:

U Italiji je izbio novi skandal zbog namještanja utakmica, a ovoga puta je u centru zbivanja italijanski drugoligaš Catania.

U utorak ujutru uhapšeno je sedam vodećih ljudi Catanije za koje se sumnja da su namještali utakmice kako bi njihov klub opstao u drugoj italijanskoj ligi.

Uhapšeni su vlasnik kluba Antonino Santos, glavni direktor Pablo Cosentino, bivši sportski direktor Daniele Delli Carri i još četiri člana uprave kluba.

Catania je sezonu u Seriji B završila na 15. mjestu sa 49 bodova, dva više od mjesta koja su vodila u razigravanje za opstanak u drugoj ligi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Više detalja po pitanju nove afere bit će poznato u danima koji slijede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.