Spalletti: Nismo iskoristili naš potencijal

Trener Intera nakon meča

Spalletti: Nismo iskoristili naš potencijal

Trener Intera Luciano Spalletti nije bio pretjerano zadovoljan nakon meča njegove ekipe protiv Pordenonea u Kupu Italije, iako je Inter u konačnici uspio da slavi pobjedu i plasira se u četvrtfinale. 

Podsjetimo, Nerazzurri su tek nakon penala izbacili trećeligaša iz Kupa Italije, a Spalletti je nakon meča poručio da njegov tim nije iskoristio potencijal koji ima.

"Igrači koji ne igraju mnogo imali su problema jer je Pordenone veoma dobar u sredini terena i ima kvalitet. Nismo mogli da kontrolišemo loptu kako smo htjeli i zamislili. Razlika u kvaliteti se vidjela na terenu, ali možda ja nisam uradio dobro posao jer nismo iskoristili potencijal koji imamo. Možda upozorenje nije došlo u pravom trenutku. U drugom poluvremenu smo bili bolji, u produžecima također, ali tada su oni parkirali autobus i dobro su se branili", rekao je Spalletti pa nastavio:

"U nekim situacijama nismo ni imali sreće, ali nisu ni oni jer su pogodili stativu. Bio je ovo zaista težak prolazak dalje jer je svima teško kada dođe do penala. Čestitam igračima jer su zaslužili. Pordenone bi zasluženo prošao, da je do toga došlo".

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti