Španac Fernando Marques novi igrač Parme

Pojačanje na Ennio Tardiniju

Španac Fernando Marques novi igrač Parme

Edmir Škorić

Ostale su da se riješe još formalnosti, no sa sigurnošću se može reći kako je španski veznjak Fernando Marques novi član italijanske Parme.

Fernando Marques (25) u toku današnjen dana će biti službeno predstavljen na Ennio Tardini stadionu.

Marques je karijeru počeo u Rayo Vallecano, prije nego je potpisao za Racing Santander. Dvije godine proveo je u Atletico Madridu, a posljednju sezonu nosio dres Espanyola.

Radi se o igraču koji može igrati na bočnim pozicijama, pa čak i kao drugi napadač, iako ga ne krasi sposobnost postizanja golova. Njegov dolazak u Parmu bi trebao nadoknaditi odlaske Jonathana Biabianyja i Davide Lanzafame.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.