Španci bez milosti prema Joviću: "Sjenka, hladan, izolovan..."

Debitovao za Real

Španci bez milosti prema Joviću: "Sjenka, hladan, izolovan..."

Debi Luke Jovića za Real Madrid nije protekao onako kako je priželjkivao.

Mladi srbijanski napadač došao je na Santiago Bernabeu za 60 miliona eura, najavljen je kao veliko pojačanje, međutim na debiju se Jović nije proslavio.

Osim što je Real ubjedljivo poražen od Bayerna na Međunarodnom kupu šampiona, Jović za 45 minuta provedenih na terenu nije ostavio pretjerano dobar utisak. Izgledao je totalno neprimjetno i nakon utakmice, očekivano, nisu ga štedili ni najuticajniji sportski listovi na Pirinejima, As i Marca.

"Sjenka. Nije lansirao poruke da je napadač za koga treba izdvojiti toliki novac. Izolovan, hladan, jedva da je dodirnuo loptu. U grupi je novajlija za koje se može reći da su pojačanja za C tim", piše, između ostalog, Marca.

Ništa blaži nije bio ni As.

"Razočaravajuća premijera za Jovića. Pozdravio se pred početak utakmice sa Kovačem, trenerom Bajerna. To je bio njegov vrhunac na ovom susretu".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real je drugi svijet u odnosu na Eintracht i sigurno će biti potrebno određeno vrijeme da se Jović navikne na novi tim i sistem igre.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Tako je. Pročitan. Jedno je igrati u Frankfurtu, drugo je Madrid. Tamo se slabo poluvrijeme ne oprašta.
7 0
Arnel925
Mlad je momak treba mu vremena da se adaptira na novu sredinu. Prva utakmica za veliki Real. Treba to vremena da se otpusti i pruži igre kao u Frankfurtu
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi