Španci bijesni nakon poraza: Italija je igrala prljavo, u subotu je bila druga priča
Kapiten Španije smatra da je Italija trebala ostati i sa deset igrača nakon jednog oštrog starta Calabresija

Italijani su preokretom stigli do pobjede u prvoj utakmici

Španci bijesni nakon poraza: Italija je igrala prljavo, u subotu je bila druga priča

S. Pašalić

Nogometna reprezentacija Španije do 21 godine poražena je sinoć u svojoj prvoj utakmici na Evropskom prvenstvu od Italije sa 3:1.

Iako su Španci poveli već u 9. minuti majstorskim golom Danija Ceballosa, Italija je sa dva gola Federica Chiese i golom Lorenza Pellegrinija sa bijele tečke stigla do preokreta i pobjede.

Međutim, kapiten Španije Jesus Vallejo kaže da su Talijani igrali prljavo i ne shvata zašto sudija nije pokazao crveni karton Arturu Calabresiju.

"U subotu su nam rekli da bi bilo koji udarac iznad koljena bio crveni karton i da sudije koje ne budu to poštovale neće suditi na narednim utakmicama, ali to nije bio slučaj", rekao je Vallejo.

"Italija je igrala jako prljavo. Iako to ne bi trebalo biti izgovor za poraz, također je istina da ne možete reći jednu stvar, a zatim uraditi drugu"

"Ne znam zašto igrač koji je napravio jako grub faul na Ceballosu nije isključen.", dodao je nezadovoljni Vallejo.

Španiju u drugom kolu očekuje utakmica protiv Belgije i pobjeda je imperativ, a još će igrati i sa Poljskom.

Top Komentari

Dobojlija
A sto oni ocekuju,ovako se bori za repku ,ako se spancima to ne svidja ,neka otidju igrati balet
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi