Španci bolji od Francuza, Batum umalo izazvao tuču

Rusi i Španci u polufinalu košarkaškog turnira

Španci bolji od Francuza, Batum umalo izazvao tuču

Edmir Škorić

Nakon Rusije, koja je s 83:74 bila bolja od Litvanije, u polufinale olimpijskog košarkaškog turnira plasirala se i Španija.

Upravo Rusi i Španci sastat će se u polufinalu. Furija je u dosta lošoj utakmici sa 66:59 savladala Francuski. Presudna je bila posljednja četvrtina utakmice, u kojoj su Francuzi ubacili svega šest koševa.

 

Iako su imali dobar dio utakmice vodstvo, Trikolori su sve pokvarili u samoj završnici. Tony Parker, prvi igrač Francuske, nije dobivao puno lopti, dok je Mickael Gelebale promašivao brojne šuteve.

 

U završnici se dogodio i incident, kada je Nicolas Batum namjerno šakom sa stane opalio prema Juanu Carlosu Navarru. "Mirisalo" je na tuču na parketu, međutim smirila se situacija. 

 

U preostala dva četvrtfinalna susreta sastaju se Argentina i Brazil, te Sjedinjene Američke Države i Australija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.