Španci deklasirali Crnu Goru

Eurobasket

Španci deklasirali Crnu Goru

D. Rakanović

Košarkaši Španije deklasirali su selekciju Crne Gore rezultatom 99:60 u meču prvog kola grupe C na Eurobasketu.

Prvi favorit za osvajanje zlata na Evropskom prvenstvu, selekcija Španije od prvog do posljednjeg minuta utakmice protiv Crne Gore je dominirali, a razlika je rasla iz minuta u minut. 

Već nakon prvog perioda Španci su imali dvocifrenu prednost (26:14), a u drugoj četvrtini izabranici Sergia Scariola ponajviše odličnom timskom igrom stvorili su prednost od 22 poena (51:29). 

U nastavku igre Španija sigurno kontroliše meč i lagano ga privodi kraju.

U selekciji Španije istakao se Willy Hernangomez sa 16 poena. Pratili su ga Juancho Hernangomez sa 13, dok su Pau Gasol i San Emeterio postigli po deset poena. Kod Španaca se svih 12 igrača upisalo u listu strijelaca.

Kod Crne Gore Nikola Vučević je postigao 16 poena, dok je Pavličević dodao 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi